Deze website maakt gebruik van cookies. Door van deze site gebruik te maken gaat u hiermee akkoord. Voor meer informatie leest u onze privacyvoorwaarden.

Online offerte zetwerk

Snel en eenvoudig een online offerte aanvragen voor zetwerk of lasersnijwerk doet u via plaatweb.nl, de aanvraag tool van Baas Metaal B.V. Vanwege hieronder genoemde redenen kunnen wij zeer concurrerende prijzen en korte levertijden bieden. Offertes kunnen via de knop "Order" worden overgezet naar ons ERP pakket.

Kosten zetwerk van RVS, staal en aluminium

Voor zowel grote series zetwerk als enkelstuks kunt u bij ons een offerte aanvragen. Met onze 6 CNC kantbanken kunnen we nauwkeurig klein plaatwerk produceren alsmede dikker plaatwerk. In zowel RVS, staal als in aluminium. Met behulp van ons Wila gereedschap en onze kennis en kunde zijn we in staat om vrijwel ieder buigwerk te verrichten.

Er zijn een aantal zaken waarmee we rekening houden om de kosten van zetwerk te verlagen.

Kostenbesparingen zetwerk

Bij aanvang zetwerk

Als bij de specificaties van uw product een hoge tolerantie staat aangegeven kunnen we kijken in hoeverre dit per se noodzakelijk is. Uiteraard zal het product aan de gewenste kwaliteitseisen moeten blijven voldoen. Onze constructeurs kunnen bepalen of een lagere toleranties ook voldoende zou zijn. Daarmee wordt de productietijd verkort.

Tijdens voorbewerkingen van plaat

Voorafgaande aan het zetten moet een plaat vaak eerst nog gesneden worden. Tijdens die bewerking kunnen we met onze lasersnijder markeringen maken. Daardoor zal het zetten van het plaatwerk minder tijd kosten.

Tijdens productie van zetwerk

Ook bepalen we hoe we zo min mogelijk zettingen kunnen doen. Uiteraard zonder de vorm of afmetingen van het product aan te passen. Dat kan in bepaalde gevallen door verschillende delen van het product te zetten. Daarna maken we de afzonderlijke delen tot een geheel door ze bijvoorbeeld aan elkaar te lassen.

Zetwerk productie met kantbank

Kostenbesparingen zetwerk

Computer gestuurde kantbanken

Onze high-tech Safran en Durma kantbanken zijn CNC gestuurd waarbij gereedschap automatisch gewisseld wordt. Mede hierdoor verloopt de productie zo efficient mogelijk. De kantbanken kunnen grote profielen tot 3500 mm breed en een een gewicht van 320 ton verwerken. Dankzij hydraulische klemmen kan er snel gewisseld worden.

Nadat u uw zetwerk besteld heeft starten onze vakkundige medewerkers de productie en kan het vaak al binnen een paar dagen verstuurd of opgehaald worden. Of een product te zetten is wordt bepaald door een heel scala aan factoren, daarin geven wij u graag advies.

Snel en eenvoudig een online offerte aanvragen voor rvs, aluminium of staal zetwerk doet u via plaatweb.nl. Wij kunnen zeer scherpe prijzen en korte levertijden bieden. Offertes voor zetwerk kunt u via de knop "Order" versturen naar ons ERP pakket.

Ook andere bewerkingen dan zetwerk

Zodra uw product gezet is kunnen wij het desgewenst ook voorzien van bewerkingen als: 

- Lassen
- Ponsen
- Boren
- Etc.

Ook voor deze bewerkingen hebben we de kennis in huis. Tevens kan onze ontwerpafdeling u al in de ontwerpfase terzijde staan. Daarbij zorgen onze engineers ervoor dat de complexiteit beperkt blijft en adviseren we waar nodig juist geen onderdeel te gebruiken als tenminste de functie en kwaliteit van het product niet in het geding komt.

Stappen bij het aanvragen van een offerte voor zetwerk of lasersnijwerk

Hoe werkt het

Snel en eenvoudig een online offerte aanvragen voor zetwerk of lasersnijwerk doet u via plaatweb.nl, de aanvraag tool van Baas Metaal B.V. Vanwege hierboven genoemde redenen kunnen wij zeer concurrerende prijzen en korte levertijden bieden. Offertes kunnen via de knop "Order" worden overgezet naar ons ERP pakket.

Stap 1

Login of registreert u zich wanneer u nog geen account heeft op plaatweb.nl.

Stap 2

Als u bent ingelogd klikt u op de knop Maak om een nieuwe offerte aanvraag te maken.

Stap 3

Voor het aanmaken van de aanvraagregels upload u uw CAD bestanden (DXF, DWF of SYM).

Stap 4

Per aanvraagregels de dikte, het materiaal of het aantal aanpassen doet u via de knop Wijzig.

Stap 5

Tenslotte bevestigt u de aanvraag.

Stap 6

Houd uw mailbox in de gaten, u ontvangt na 2 minuten uw offerte.

Richtlijnen tekening zetwerk of lasersnijwerk

Hieronder volgen een aantal punten waaraan uw DXF, DWF of SYM bestand moet voldoen zodat wij ze probleemloos kunnen importeren in onze software. Uiteraard kunnen we uw tekening geschikt maken voor onze lasersnijder of kantbank maar als u online een offerte wilt aanvragen dan verzoeken we u te controleren of aan onderstaande richtlijnen voldaan is.

Zorg ervoor dat alleen de te snijden contouren in de tekening staan.

Verwijder alle hartlijnen, arcering, bematingen, kaders, blokken, zetlijnen etc.

Gebruik schaal 1:1.

Contourlijnen in de kleur wit.

Blokken (=geclusterde lijnen in een tekenprogramma) worden niet herkend door onze software en kunnen derhalve niet gebruikt worden.

Open contouren zijn niet toegestaan.

Gebruik geen dubbele contourlijnen, zo voorkomt u dat deze lijnen meerdere malen worden gesneden.

Bevat het te snijden product een laserfolie? Zorg er dan voor dat de folie getekend is op de bovenzijde van de plaat.

Bevinden er zich tapgaten in het te snijden product? Teken hiervan de boordiameters.

De minimale gatdiameter is gelijk aan de 0.8 x plaatdikte voor een optimale snijkwaliteit, maar is afhankelijk van het product, dus neem svp contact op voor de mogelijkheden.

Eventuele toleranties op gaten dienen getekend te zijn. Hetgeen getekend is wordt gesneden, dus teken een gat Ø30.45mm voor Ø30 + 0.3/ +0.6.

Afrondingen op scherpe hoeken genereert ons programmeersoftware automatisch, deze is afhankelijk van de plaatdikte.

Eventuele toleranties op gaten dienen getekend te zijn. Hetgeen getekend is wordt gesneden, dus teken een gat Ø30.45mm voor Ø30 + 0.3/ +0.6.

Tranenplaat wordt altijd gesneden met de tranen aan de onderkant.

De bestandsnaam mag niet langer zijn dan 20 karakters, vermijd het gebruik van leestekens.

Maximale productafmeting: 2990x1490mm, in verband met de afmetingen van onze snijtafel.

Heeft u gekozen voor een nabewerking? Dan kunt u, direct nadat u uw online aanvraag ingediend heeft, uw werktekening in DWG, DXF, SYM, PDF, TIF of JPEG mailen naar laser@baas-metaal.nl.

Kostenbesparingen lasersnijden

Dunne plaat

Als de plaat dun is kan de snijsnelheid omhoog. De plaat zal uiteraard dik genoeg moeten zijn om de functie die het heeft te kunnen vervullen.

Kostenbesparingen lasersnijden

Snijden vanaf buiten de contour, of puzzelen'

Wat de prijs van het lasersnijden naar beneden kan brengen is het maken van het gat buiten de contour van het werkstuk. Daardoor dan kan het maximale vermogen en de maximale snelheid gebruikt worden. Want voor het materiaal buiten het contour hoeft toch geen kwaliteit behaald hoeft te worden. Echter zal het kostenvoordeel van deze methode wel moeten opwegen tegen de kosten van het (extra) afval.

Ook kan er kostenvoordeel gerealiseerd worden door juist geen ruimte om de contouren vrij te houden. Stelt u zich de uit te snijden vormen voor als allemaal puzzelstukken. Als we nu zoveel een 1 puzzel maken van al die stukjes dan delen die stukjes elkaars snijranden.
Kostenvoordelen die dit met zich meebrengt zijn: 

- De lasersnijmachine maakt minder snijmeters

- Er ontstaat minder afval

- Er hoeft minder vaak van plaat gewisseld hoeft te worden.